Žurnalų archyvas

Šokio spektaklis-ekskursija „Riboženkliai. Kaunas“ kvies užčiuopti praeities pulsą dabartyje

26 rugsėjo, 2024, Naujienos

Spalio pradžioje po pertraukos sveikinsis Istorijų festivalis, kuris įkvėpė ir daugiau sugrįžimų. Spalio 5 ir 6 dienomis bus rodomas dar 2017 m. sukurtas šokio spektaklis-ekskursija „Riboženkliai. Kaunas“.

„Agnijos Šeiko režisuotas spektaklis kviečia geriau pažinti ir iš naujo pajusti kasdien matomus objektus, miesto erdves, atrasti jų istoriją bei užčiuopti praeities pulsą dabartyje. Spektaklio dėmesio centre – Kauno tarpukario modernizmo architektūra ir pats Kaunas“, – rašoma pranešime spaudai.

Kiekvienas ekskursijos dalyvis per ausines girdi istorinio – meninio teksto, muzikos ir garso kompozicijas šiųdienoje, bei stebi šiuolaikinio šokio interpretacijas įvairiose miesto erdvėse. 

Spektaklio metu garsų ir šokio sintezė leidžia išgyventi tarpukariu gyvenusių žmonių ir pastatų istorijas. Tai leidžia praplėsti jau turimas miesto suvokimo ribas, atrasti dar gilesnį ryšį su supančia aplinka, daugiau sužinoti apie Kaune gyvenusių ir jį kūrusių istorinių asmenybių, tokių kaip A.Smetona, A. Valdemaras, Č. Sugihara, M. Avietėnaitė ir kt., kasdienybę ir dramas, laikmečio aktualijos ir intriguojančias kasdienybės akimirkas. Spektaklio judėjimo trajektorija – Karo muziejaus sodelis, Vienybės aikštė, S.Daukanto gatvė, Laisvės alėja.

„Spektaklio premjera įvyko 2017 m., kuomet Kauno tarpukario modernizmo architektūra dar tik buvo įrašyta į preliminarųjį UNESCO sąrašą – šiandien kontekstas jau pasikeitęs. Spektaklis unikalus tuo, jog čia žiūrovas ne tik stebi vizualų kūrinio pastatymą, bet ir pats tampa istorijos dalyviu ausinių pagalba. Jose skambančios R. Zemkausko, G. Padegimo, B. Letukaitės, J. Kančienės ir kt. balsais įgarsintos istorijosm susiliejančios su muzika, perkelia dalyvius į kitą erdvę, panardina juos į kelionę Kauno tarpukario architektūros ir žmonių istorijos labirintais“, – pasakoja spektaklio choreografė Indrė Puišytė-Šidlauskienė.

Spektaklio kūrybinė komanda:

Režisierė: Agnija Šeiko

Kompozitorius: Kristijonas Lučinskas

Tekstų autorė: Sondra Simana

Choreografė: Indrė Puišytė-Šidlauskienė

Istorijos konsultantė: Jolanta Kančienė

Šokėjai: ULNA šokio trupė ir Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos mokiniai. 

Istorijos konsultantė: Jolanta Kančienė.

Premjera: 2017 m., atnaujintas 2024

Bilietus platina kakava.lt