Žurnalų archyvas

Maršrutas birželio 17–20 dienoms

16 birželio, 2024, KPK redakcija | Maršrutai, Naujienos

PIRMADIENIS, 06 17


Filmas „Furioza: pašėlusio Makso saga“ (Furiosa: A Mad Max Saga), 15:00 / 18:10 / 20:50
„Forum Cinemas“, Karaliaus Mindaugo pr. 49

Praėjo vos keli metai nuo ekranuose karaliavusio filmo „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias”, tačiau kino genijus George Miller nestabdo ir pristato dar vieną epinę nuotykių juostą iš apokaliptinio pasaulio. Šįkart tai – pasakojimas apie bebaimę kovotoją, būsimą imperatorę Furiosą ir didžiausią jos gyvenimo kelionę.

Su bilietais.

UEFA EURO 2024 transliacijos, 16:00
Dariaus ir Girėno stadionas, Perkūno al. 5

Mėnesį truksianti fubolo šventė jau prasidėjo, o jei namuose ja džiaugtis neįdomu, ateikite į stadioną, kuriame ekranas tikrai didelis, o kompanija – triukšminga.

Stadione galima žiūrėti po trejas rungtynes, kurios prasidės 16:00, 19;00 ir 22:00 valandomis. Rungtynės rodomos 21 kvadratinio metro LED ekrane, kuris stovės priešais 118–119 ir 218–219 tribūnas. Patekti į stadioną galima pro A ir B įėjimus (nuo S. Dariaus ir S. Girėno paminklo). Prie pat įėjimų futbolo gerbėjų lauks nuorodos, kurios juos nuves į transliacijos vietą stadione.

Nemokamai.

ANTRADIENIS, 06 18

Fotografijų paroda „Ki |r| timai. Žvilgsnis į Kirtimų mikrorajoną“, 10:00–18:00
Kauno menininkų namai, V. Putvinskio g. 56

Sostinės Kirtimų kultūros centro inicijuotas projektas atkeliavo į autorės gimtąjį miestą. Po metus trukusio fotografinio tyrimo fotomenininkė Ieva Austinskaitė pristato savo žvilgsnį į mikrorajono dabartį. Parodoje – gatvių fragmentų, architektūros ir kasdienybės ženklų dokumentacija, žiūrovui atskleidžianti besikeičiančią ir kontrastingą mikrorajono dabartį. I. Austinskaitės fotoserijoje užfiksuoti keli Kirtimų veidai: naujos korporacijų ir didelių logistikos centrų teritorijos ir jos struktūrų atspindėjimas, senasis, industrinis, „gamyklinis“ Kirtimų veidas bei sąlyginai nedidelės gyvenamųjų namų, trobų, žaidimų aikštelių ir kasdienio, labiau kaimiško nei miestietiško gyvenimo fiksavimas.

Nemokamai.

Vyčio Mantrimavičiaus nuotr.

Pasidainavimai su folkloro ansambliu „Saulėlio“, 18:00
Kalniečių parko skaitykla

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka tęsia tradicinius pasidainavimus Kalniečių parke šalia skaityklos su folkloro ansambliu „Saulėlio“ ir kviečia į jaukius susibūrimus dainuojant visų pamėgtas lietuvių liaudies dainas. Užsiėmimų dalyviai dainuos visiems žinomas, nuo Atgimimo laikų populiarias liaudies dainas, taip pat mokysis ir kitų, senovinių ir vėlyvesnių dainų bei unikaliųjų sutartinių.  Pasidainavimai – projekto „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Etnosodas“ V“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, dalis.

Nemokamai.

„Romuvos“ lauko kinas: „Saldi rytinė pakrantė“ (The Sweet East), 22:45
NKDT Mažųjų scenų kiemelis, Kęstučio g. 62

Lewiso Carrollo „Alisa Stebuklų šalyje“ susitinka Vladimiro Nabokovo „Lolitą“ šelmiškoje, šių dienų Amerikos politines ir socialines realijas pašiepiančioje Sean Price Williams satyroje. Vyresniųjų klasių moksleivė Lilijan atsiskiria nuo bendraklasių išvykos į Vašingtoną metu ir leidžiasi į kaleidoskopišką kelionę per rytinę pakrantę, kurioje jos netikėtais bendrakeleiviais tampa skvoteriai-artivistai, neonaciai ir pačiuožę kairiųjų pažiūrų kinošnikai. 

Su bilietais.

 Esant nepalankiam orui (stipriam vėjui, lietui), renginys persikels į „Romuvos“ kino teatro Didžiąją salę (Laisvės al. 54).

TREČIADIENIS, 06 19

„Aura“ šokėjų ir studijos mokinių kūrybos vakaras, 19:00
„Romuva“, Laisvės al. 54

„Kviečiame į šokių vakarą, kurio metu galėsite mėgautis „Aura“ šokėjų ir studijos mokinių pasirodymais. Renginys nemokamas, todėl nepraleiskite progos pamatyti jaudinančių ir talentingų atlikėjų kūrinius“, – rašoma kvietime.

Nemokamai.

Lauros Vansevičienės nuotr.

„Humoro klubas“ Kaune su programa „Šiek tiek siaubinga“, 20:00
„OLDMAN Kaunas“, Rotušės a. 20

„Pasaulyje tiek visko blogo vyksta, kad jau liežuvis neapsiverčia sakyti, kad viskas bus gerai. Nes nebus. Bet galbūt viskas bus geriau. O kol laukiame geresnių laikų, „Humoro klubas“ lipa į sceną su savo naujausia programa „Šiek tiek siaubinga“, nes šiek tiek siaubingais laikais ir gyvename“, – rašoma kvietime.

Su bilietais.

Stand-up vakaras „Aidinti vasara“, 20:00
„O kodėl ne?“, A. Juozapavičiaus pr. 122A

„Vasara bėga ir prabėga, o kiek gi mes jos turim mūsų mylimoj Lietuvėlėj? Todėl kas gali būt geriau negu ją praleist aidint juokui? Sujungus šiuos dalykus kviečiame jus apsilankyti kviestinių komikų stand-up komedijos vakaruose Kaune, kuriuose pamatysite visko (nuogybių nebus) – nuo patyrusių komedijos scenos vilkų iki mažų sraigyčių kurios jau pradėjo skintis savo kelią didžiosios scenos link!“, – rašoma kvietime. Trečiadienį programoje – Vita Žiba, Deividas Vizgirda, Deividas Liudvinavičius, Kristupas Šileika.

Su bilietais (tik internetu – prie durų jie nebus parduodami).

KETVIRTADIENIS, 06 20

Parodos „Kauno getas: tikrovė ir atmintis“ atidarymas, 17:00
Istorinė LR Prezidentūra, Vilniaus g. 33

Ši paroda pirmą kartą Lietuvoje pristato geto ir jo gyventojų atvaizdų visumos fragmentą ir svarbiausius šių atvaizdų kūrėjus dailininkus: kaunietį Jokūbą Lipšicą, Vokietijos pilietybę įgijusį Lenkijoje gimusį Peterį Gadielį, palestinietę Estherą Lurie ir prahiškį Josefą Schlesingerį. Pasitelkus dokumentus, prisiminimus, dienoraščius, lyginant gete ir po karo laisvėje sukurtus dailės kūrinius bei fotografijas, atskleidžiamas Kauno (Vilijampolės) geto kalinių kurtas pasakojimas apie šio geto tikrovę ir jos veikėjus.

Nemokamai.

Parodos „Hands on Press“ spaustuvės archyvas „HOP-002“ atidarymas, 18:00
Kauno paveikslų galerija, K. Donelaičio g. 16

„Hands on press“ (liet. Rankos ant preso) – tai jau daugelį metų Kaune veikianti spaustuvė. Joje dirba dvi spaustuvininkės Gabrielė Gudaitytė ir Inga Navickaitė, kurioms svarbiausia – švęsti analogines spaudos technikas ir rankų darbą, kurti itin kokybiškus ir dailius spaudos produktus. Per spaustuvės gyvavimo laikotarpį archyvuose nugulė įvairių ir vertingų spaudos pavyzdžių, kurie jau po daugelio metų nuo jų sukūrimo parodoje eksponuojami ne tik kaip dailės ir dizaino pavyzdžiai, bet ir kaip vertingi istoriniai artefaktai. Ši paroda – tai spaustuvininkių pasidžiaugimas projektais, kuriuos jos kūrė, spaudė ir rišo savo rankomis.

Nemokamai.

Grupės „Kedrostubùras“ koncertas, 20:00
„Olimpas“, V. Putvinskio g. 48

„Kedras – jūros bangų ir lietuviškų miškų įkvėpta būtybė ir tuo pačiu reiškinys, savo harmoningu siautuliu, žodžių pinklėmis bei tirštu spalvomis skambesiu beskinanti kelią tarpžanriškumui ir kruopščiai sudėliotam chaosui lietuviškos muzikos industrijoje“, – rašoma kvietime gyvai išgirsti grupės albumą „KUR SEA VAI“.

Su bilietais.

Grupės „Saulės Dievas“ koncertas, 19:00
„Hogas“, Kaunakiemio g. 40

Vilniečių alternatyvaus roko trio „Saulės Dievas“ pristato debiutinį albumą „Kažkas Brangaus“, kartu gros ir „Imbieras“ bei „Sepia“.

Su bilietais.


Giedrės koncertas, 20:00
„OLDMAN Kaunas“, Rotušės a. 20

Dainų autorė ir atlikėja Giedrė rengia savo naujojo albumo „Kiaurai sielas“ pristatymo koncertus. „Tai bus, ko gero, labiausiai vientisas mano albumas. Su emociniais skrydžiais ir nuopuoliais, – sako Giedrė. – Iš pradžių sukūriau, o tik po to supratau, kiek tai sveria. Atliekant naujas dainas gniužulas gerklėj stovi. Na, teks pasikliauti scenine patirtimi ir kažkokiu būdu neišsiduoti scenoje, kad kiaurai savo pačios sielą veriu. Mano publika yra reikli, todėl esu įsitikinusi, kad šis naujas emocinis rebusas – kaip tik jai. Ir ačiūdie, nes aš viena pati tokio svorio nepakelčiau. Norintys šokti – šoks. Aš irgi šoksiu, ir sustingusi būsiu, ir juokausiu, ir neturėsiu, ką pasakyti. Niekas nepasikeitė. Gal tik dar daugiau taiklumo ir sustabdančių metaforų.“

Su bilietais.