Žurnalų archyvas

Šeiko šokio teatras į Kauną šiemet atvyks du kartus

14 spalio, 2024, Šeiko šokio teatro nuotr. | Naujienos

Šeiko šokio teatras, vienas ryškiausių šiuolaikinio šokio kolektyvų Lietuvoje, r kviečia išvyti du šiuolaikinio šokio spektaklius! Šeiko šokio teatro kūryba garsėja novatoriškumu, gebėjimu derinti šiuolaikinį šokį su kitais meniniais žanrais, o spektakliai pritraukia tiek meno gerbėjus, tiek tuos, kurie dar tik atranda šiuolaikinį šokį.

Spalio 17 ir gruodžio 12 dienomis Kauno kino centre „Romuva“ bus pristatyti du ypatingi spektakliai, kuriuose susitinka ne tik įspūdingi šokėjų pasirodymai, bet ir tarptautinis choreografų bei muzikantų meistriškumas.

„Audros akis“. D. Putino nuotr.

Spalio 17 d. Kauno kino centre „Romuva“ bus pristatytas prancūzų choreografo Rachid Ouramdane spektaklis „Audros akis“. Šis kūrinys tyrinėja universalius chaoso ir tvarkos dėsnius, įkvėpimo semdamasis iš paradų, riaušių, demonstracijų bei skraidančių paukščių būrių. Scenoje nuolat kintantys tvarkos ir chaoso paveikslai sukuria metaforas šiuolaikinei visuomenei ir pandemijos paveiktam pasauliui. Žiūrovai patirs beveik hipnotizuojantį šokį, tarsi stebėtų audros akį. Choreografą Rachid Ouramdane įkvepia gilus darbas su kino kūrėjais bei šokio trupėmis iš viso pasaulio. Spektaklis yra Prancūzijos-Lietuvos kūrybinio bendradarbiavimo programos „KlaipėDAnse“ dalis.

Gruodžio 12 d. Kauno kino centre „Romuva“ bus rodomas dar vienas įspūdingas Šeiko šokio teatro spektaklis – „Boléro-Extended“. Tai valandą trunkantis šokio ir gyvos muzikos pasirodymas, kuris naujai interpretuoja Maurice’o Ravel’o kūrinį „Boléro“. Šokio scenoje gyvai atliekama violončelių muzika, kurioje atsiskleidžia kiekvieno šokėjo individualumas ir žmogiškumas. Danų choreografas Palle Granhøj, garsėjantis savo unikaliu choreografinio judesio ribojimo metodu, kuria stiprius emocinius portretus, kuriuose atsispindi kiekvieno šokėjo asmenybė.

„Boléro-Extended“. Teatro archyvo nuotr.

Daugiau informacijos ir bilietai: