Žurnalų archyvas

„ConTempo“ ieško jaunų scenos menų profesionalų

9 spalio, 2024, „ConTempo“ inf. | Naujienos

Tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ kartu su „Baltisches Haus“ kviečia jaunuosius Lietuvos scenos meno profesionalus siūlyti savo naujų kūrinių (spektaklių,  projektų) kūrybines idėjas, eskizus į 2025 m. festivalio programą ir dalyvauti specialioje mentorystės programoje. 

Tarp šiemet festivalyje sužibusių jaunų talentų – Liza Baliasnaja, pristačiusi kūrinį „Chiaroscuro“. Martyno Plepio nuotr.

„ConTempo“ kviečia teikti paraiškas:

– Kūrybinėms idėjoms ar eskizams šokio, cirko, teatro, gatvės teatro, šiuolaikinės operos ir kitų performanso formų srityse bei tarpdisciplininiuose projektuose, kuriuos būtų galima pristatyti viešose ar netradicinėse Kauno miesto ir Kauno rajono erdvėse; 

– Kūrybiškiems pasiūlymams, įtraukiantiems vietos bendruomenes; 

– Edukaciniams projektams vaikams, jaunimui, suaugusiems, senjorams, bei žmonėms su negalia; 

– Kūrybinėms komandoms, nebijančioms iššūkių ir pasirengusioms intensyviam pasirodymų grafikui.

„ConTempo“ siūlo:

– Meninių idėjų ir eskizų tobulinimą bendradarbiaujant su pasirinktu Lietuvos ar užsienio mentoriumi;  

– Galimybę dalyvauti specialiuose seminaruose, skirtuose profesinių kompetencijų plėtojimui ir naujų įgūdžių įgijimui;  

– Galimybę pristatyti savo darbus festivalio programoje;  

– Užsienio ir Lietuvos scenos meno ekspertų dėmesį jūsų kūrybai;  

– Visapusišką festivalio komandos pagalbą sprendžiant komunikacijos, prodiusavimo ir techninio įgyvendinimo klausimus.

Festivalio vadovė ir programos sudarytoja Gintarė Masteikaitė pasakoja, kad vienas iš „ConTempo“ kertinių tikslų yra stiprinti ir palaikyti jaunuosius scenos meno kūrėjus, skatinti juos drąsiai tyrinėti naujas erdves ir galimybes: „Svarbu, kad jie išdrįstų išeiti iš tradicinių teatrinių formatų ribų, ieškotų naujų būdų, kaip įprasminti savo kūrybą, ir užmegztų gyvą dialogą su auditorija. Tik per tokį eksperimentavimą ir atvirumą gimsta šiuolaikinis teatras, gebantis kalbėti apie dabartį, provokuoti ir įkvėpti. Labai džiaugiamės, kad prie šios veiklos krypties jungiasi ir festivalio partneris „Baltisches Haus“, kuris šią programą finansuoja.“

Pasiūlymus galima teikti užpildant šią anketą. Jei ketinama siūlyti daugiau nei vieną kūrinį, kiekvienam kūriniui prašoma pateikti atskiras anketas. Pasiūlymų laukiama iki 2024 m. lapkričio 4 d. (penktadienio) imtinai.  Apie rezultatus visi bus informuojami asmeniškai. Pasiūlymus vertins „ConTempo“ kūrybinė komanda. Kilus klausimams, galima kreiptis į festivalio prodiuserę Klaudiją: el.p. klaudija@contempofestival.lt, tel. +37069567395. 


Planuojamos festivalio datos: 2025 m. rugpjūčio 2–9 d.
Mentorystės programa vyks 2024 m., lapkričio –  2025 m. rugpjūčio laikotarpiu.  

2019 m. pradėtas rengti tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ per ketverius metus pelnė tiek užsienio ir Lietuvos kūrėjų, tiek publikos pasitikėjimą ir stabiliai įsitvirtino pagrindinių Kauno miesto ir rajono renginių sąraše. Tai analogų neturintis ir didžiausias vidurio Lietuvoje vykstantis scenos menų festivalis, kurio scena – miestas ir jo apylinkės.  

„ConTempo” tęsia savo misiją: mesti iššūkį scenos menui, miestui ir žiūrovui. „ConTempo“ festivalis pristato profesionalią, drąsią, konceptualią, šalies, miesto aktualijas atliepiančią programą, prisideda prie miesto ir rajono erdvių įveiklinimo, vietos bendruomenių įtraukimo, palaiko jaunuosius kūrėjus ir augina profesionalaus scenos meno auditoriją. 

Daugiau informacijos:  www.contempofestival.lt