Žurnalų archyvas

Maršrutas birželio 21–23 dienoms

20 birželio, 2024, KPK redakcija | Maršrutai, Naujienos

PENKTADIENIS, 06 21

Lietuvos ekslibriso parodos atidarymas, 16:30
Galaunių namai-muziejus, Vydūno al. 2 

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos suorganizuotas renginys skirtas pirmosios lietuvių ekslibriso parodos 95 metų sukakčiai paminėti ir menininkams, aktyviai prisidėjusiems prie ekslibriso meno puoselėjimo, pagerbti. Ekspozicijoje bus galima išvysti septyniasdešimt keturių menininkų darbus, sukurtus 2022–2024 metais. Iš viso parodai atsiųsti 231 kūriniai. Vieni jų skirti ekslibriso puoselėtojams – Gerardui Bagdonavičiui, Vincui Kisarauskui, Pauliui Galaunei, Valerijonui Vytautui Juciui, Alfonsui Čepauskui ir kt. Kita kolekcijos dalis atspindi platesnį kultūrinį kontekstą – pažymi iškilių meno, mokslo asmenybių sukaktis, yra skirti organizacijoms ar renginiams.

Nemokamai.

Spektaklis „Getas“, 18:00
Nacionalinis Kauno dramos teatras, Laisvės al. 71

Antrasis pasaulinis karas. Nacių okupuota Lietuva virsta mirtinais spąstais žydams. Vyrai, moterys ir vaikai įkalinami getuose, iš kur veda tik vienas kelias – iki duobės pamiškėje. Gintaro Varno režisuotas „Getas“, dedikuotas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Vilniaus geto likvidavimo 75-osioms metinėms, o dabar rodomas artėjant Kauno geto likvidavimo 80-osioms – tai pasakojimas apie tuos, kurie sukūrė unikalų reiškinį – geto teatrą, mirties akivaizdoje tapusį žydų dvasinės stiprybės ir pasipriešinimo šaltiniu. Tai drama apie bendruomenės kovą už fizinį ir dvasinį išlikimą, net ir žinant, kad priešas šimtą kartų stipresnis. Tai pasakojimas ir apie tuos, kurie šaudė ir dalinosi aukų batus.

Su bilietais.

32- asis AIDA pasaulio laisvojo nardymo čempionatas: atidarymo ceremonija, 18:00
„Žalgirio“ arenos baseinas, Karaliaus Mindaugo pr. 50

 Freediving, arba laisvasis nardymas – unikali sporto šaka, kurioje dvasinė patirtis ne mažiau svarbi nei centimetrai, metrai, sekundės ir minutės. Panirus į vandenį atsiriboji nuo visko, kas jaudina, slegia ir neramina paviršiuje. Vienu įkvėpimu – į gelmę, į tolį, į save. Taip freediving patirtis apibūdina šį užsiėmimą atradę atletai … Norite sužinoti daugiau? Pirmąkart Freediving pasaulio čempionatas – Lietuvoje, Kaune, „Žalgirio“ arenos baseine. Atidarymas penktadienį, o rungtys – nuo pirmadienio.

Nemokamai.

Premjera. „Karalienės žaidimas“ (Firebrand), 22:45
„Romuvos“ lauko kinas, Kęstučio g. 62

Karim Aïnouz režisuoto filmo veiksmas vyksta krauju persunktoje XVI a. Tiudorų valdomoje Anglijoje. Jau dukart našle tapusi Kotryna Par sutinka ištekėti už tironu praminto, seno ir ligoto Karaliaus Henriko VIII, puikiai žinodama žiaurius jos pirmtakių likimus. Neilgai trukus nemalonumai pradeda persekioti ir naująją Karalienę – Karaliaus dvariškiai jos inteligentiškumą ir apsiskaitymą pradeda laikyti klasta, o modernias idėjas ir religiją – grėsme sostui. Karalių vis labiau užvaldant paranojai, Kotrynai teks stoti į įtemptą kovą už savo tikėjimą ir laisvę. Tačiau kokia bus to kaina? 

Su bilietais.

ŠEŠTADIENIS, 06 22

Paramos renginys „Kartu iki galo“, 13:00
„O kodėl ne?“, A. Juozapavičiaus pr. 122A

„Šios vasaros ilgiausią savaitgalį skiriame Ukrainai ir sakome: „Esame kartu iki galo!“ Visą dieną, kuri vėliau peraugs į naktį, mėgausimės muzika ir pasirodymais su mums gerai pažįstamais Lietuvos muzikos scenos atstovais – nuo gyvų koncertų iki DJ pasirodymų“, – rašo organizatoriai, raginantys aukoti „Blue/Yellow“.

Nemokamai.

Filmas „Mobile Suit Gundam Seed Freedom“, 17:00
„Forum Cinemas“, Karaliaus Mindaugo pr. 49

Originalusis „Mobile Suit Gundam Seed“ anime buvo sukurtas 2002-aisiais. Praėjus dviem metams, didžiuosius kino ekranus pasiekė ir ilgametražis filmas „Mobile Suit Gundam Seed Destiny“. O štai naujo tęsinio teko laukti lygiai 20 metų, nors jame vaizduojamus įvykius nuo 2004-ųjų filmo skiria vos vieneri metai.

Su bilietais.

Koncertas: Kristijonas Ribaitis, „Gruodis“ ir „Elnio Rago Miškas“, 19:00
„OLDMAN Kaunas“, Rotušės a. 20

„Miestą kviesime šokiui su gitaromis, sintezatoriais ir būgnų griausmu. Pasiruoškite gražiausius savo apdarus, nes laukia nepamirštamas vakaras laikinojoje sostinėje“, – choru rašo būrys alternatyviosios scenos puošmenų.

Su bilietais.

SEKMADIENIS, 06 23

Lietuvos plaukimo šimtmečio šventė, 10:00
Nemuno sala

„Ši diena pažymės šimtmetį nuo mūsų mylimos sporto šakos plėtros ir populiarėjimo pradžios. Tai puiki proga kartu pažymėti ir pagerbti plaukimo sporto tradicijas, pasiekimus bei jo teikiamą džiaugsmą“, – rašo Lietuvos plaukimo federacija. Programoje – atidarymo ceremonija su iškilminga plaukimo šou programa, plaukimo ir plaukimui giminingos varžybos – nuo mėgėjų iki meistrų kategorijų, meistriškumo seminarai ir dirbtuvės su plaukimo treneriais, istorinė paroda, vaizduojanti plaukimo sporto raidą per šimtmetį, pramogos mažiesiems, koncertas.

Nemokamai.

Ekskursija „1941 m. birželio 23 d. sukilimas: didvyrių atminties ženklai Kaune“, 13:00
Susitikimo vieta: Nepriklausomybės a., prie Soboro

„Visų labai laukiame nepakartojamo gido, istoriko prof. Jono Vaičenonio ekskursijoje „1941 m. birželio 23 d. sukilimas: didvyrių atminties ženklai Kaune“. Pradžia 13 val. prie Soboro Kaune. Ekskursija nemokama, išankstinė registracija nevykdoma, ji bus filmuojama ir įrašas publikuojamas internete“, – rašo organizatoriai.

Nemokamai.

Joninės Kaune
Įvairios vietos

Nuo popžvaigždžių pasirodymų iki meno parodos parako sandėlyje, nuo upės tėkmės iki reivo šėlsmo, o gal tiesiog žiūrint kiną po atviru dangumi – kaip ir kasmet, urbanistinių Joninių švenčių pasirinkimas nemažas. Kviečiame spausti nuorodą ir išsirinkti, kas smagiausia.

Kitas renginių Kaune maršrutas bus publikuotas birželio 25 d., antradienį.

Joninės P.A.R.A.K.E. būna labai šiltos. G. Jovaišos nuotr.