Žurnalų archyvas

Kauno miesto simfoninis orkestras ir J. Naujalio muzikos gimnazijos moksleiviai dedikuoja koncertą Ukrainos vaikams

3 kovo, 2022, KMSO inf. | Naujienos

„Šiais metais tradicinį Kauno miesto simfoninio orkestro ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos moksleivių koncertą skiriame Ukrainos vaikams. Šiomis dienomis visi stengiamės prisidėti prie Ukrainos ir jos žmonių palaikymo, tai svarbu ne tik suaugusiems, bet ir mūsų jaunimui, vaikams.

Pasitelkdami savo gebėjimus ir talentą, jaunieji gimnazistai nori nusiųsti muzikinį palaikymą savo bendraamžiams Ukrainoje. Penktadienio vakarą ateikite į Kauno filharmoniją ir prisidėkite prie mūsų jaunųjų atlikėjų iniciatyvos“ – kviečia koncerto organizatoriai.

„Mes, Lietuvos vaikai, matydami, kaip Ukrainos žmonės myli ir gina savo Tėvynę, žavimės jų narsa. Juk kovotojai – tai tėvai, broliai, seneliai . Suprantame, ką šiuo metu išgyvena Ukrainos vaikai. Reiškiame jiems gilią pagarbą ir siunčiame savo širdžių šilumą!“ – sako altu koncerte grosianti Marija.

„Atėjo pavasaris, kartu atsinešdamas džiaugsmą, šilumą bei svajones. Tegul muzika padeda skleistis gėriui, pernešdama jį iš širdies į širdį! Šlovė Ukrainai!“ – šviesiomis mintimis dalinosi jaunoji fleitininkė Taja.

„Išlikite stiprūs ir vieningi , tikėkitės geriausio!” – linkėjo violončele griešianti Smiltė.

Jaunųjų J. Naujalio muzikos gimnazijos atlikėjų partnerystė su Kauno miesto simfoniniu orkestru yra labai brangi ir džiugi. Gabiausieji moksleiviai Kauno filharmonijos scenoje turi galimybę pasijusti tikrais atlikėjais, o koncertų publika pirmoji gali susipažinti su ryškiausiomis J. Naujalio muzikos gimnazijos „žvaigždutėmis“ – talentingais tarptautinių konkursų laureatais, įvertinti jų muzikalumą ir artistiškumą. 

Šis projektas – išskirtinė galimybė jauniesiems muzikams groti ne tik su savo bendraamžiais, tačiau pirmą kartą koncertą atlikti kartu su profesionaliais orkestro muzikantais. Jau ne vienerius metus rengdamas šiuos koncertus Kauno miesto simfoninis orkestras suteikia puikią progą būsimiems solistams pajausti darbo su simfoniniu orkestru specifiką. Ir viliasi, kad tai jauniesiems muzikantams padės ateityje siekiant profesinės sėkmės.

Koncertas „Naujaliukai ir Kauno miesto simfoninis orkestras. Skirta Ukrainos vaikams“ vyks kovo 4 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kaune ar kituose Lietuvos miestuose prieglobstį radusioms ukrainiečių šeimoms įėjimas į koncertą nemokamas.