Žurnalų archyvas

2023-ųjų „Kaunas Jazz“ dar nesibaigė (prasidėjo bilietų į Gregory Porterio koncertą prekyba)

2 gegužės, 2023, „Kaunas 2022“ inf. | Naujienos

Didžiausias Lietuvoje džiazo festivalis „Kaunas Jazz“, pirmadienį grandioziniu Kurto Ellingo koncertu vainikavęs ilgąją gyvos muzikos savaitę, šįmet į gero garso mylėtojų širdis dar kartą grįš gruodžio 12 d. Tąvakar Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys vienas ryškiausių šių dienų muzikos fenomenų Gregory Porteris. Bilietais į šį išskirtinį koncertą pradedama prekiauti šiandien, gegužės 2 d. 

Pelnyta sėkmė

2010-aisiais išleistas debiutinis Gregory Porterio albumas „Water“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui, o už trečiąjį, 2013-aisiais išleistą „Liquid Spirit“, dainininkas pelnė išsvajotą statulėlę. Šiandien jo kolekcijoje – jau du „Grammy“ apdovanojimai. Beje, naujausias, pernai išleistas dainininko albumas „All Rise“ taip pat buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Erik Umphery nuotr.

Tarp G. Porterio gerbėjų – ir elektroninės šokių muzikos duetas „Disclosure“, su kuriuo dainininkas įrašė hitą „Holding On“, ir airių muzikos legenda Vanas Morrisonas, ir net seras Eltonas Johnas, negailintis komplimentų amerikiečių dainininkui.

„Tikro, neįtikėtino talento esmė“, – apie šį dainininką sako su juo koncertavęs legendinis Stevie Wonderis. 

„Šis žmogus turi viską“, – pritaria popmuzikos žvaigždė Sam Smith.

Į muzikos elitą galingai įsiveržęs dainininkas vadinamas viena svarbiausių priežasčių, dėl kurių džiazas šiandien atranda naują, jaunesnę auditoriją. Ir jo populiarumas su kiekvienais metais vis didėja – atlikėjas vis dažniau turi ištarti „ne“, nes tiesiog nespėtų į visus miestus ir sales, kuriose yra laukiamas.

Tačiau „Kaunas Jazz“ dainininko širdyje užima ypatingą vietą – dar 2013-aisiais festivalyje pirmą sykį apsilankęs atlikėjas iškart pelnė publikos simpatijų prizą, pamėgo šio renginio atmosferą ir nuo to laiko visada džiaugiasi kvietimais sugrįžti į Lietuvą.

Publika neslepia meilės

33 – ąjį kartą vykstančio „Kaunas Jazz“ publika aplodismentais, ovacijomis bei įspūdžių dalinimusi įrodė pamilusi ir kitas šįmet festivalyje viešėjusias pasaulinio lygio žvaigždes – Kurtą Ellingą, Zarą McFarlane, Billį Cobhamą. 

gyvenimas yra džiazas, o džiazas yra gyvenimas. Kuo anksčiau tai pajusime, tuo greičiau pradėsime mėgautis kiekviena jo akimirka.

„Džiazo mylėtojai – ypatingi. Jie dėmesį rodė ir svečiams iš užsienio, ir mūsų šalies atlikėjams. Dėkojame jiems už tai. Žinoma, „ačiū“ tariame visiems muzikantams, savanoriams, nuolatinei komandai, vietų, kuriose buvome laukiami, kuratoriams bei daugybei kitų žmonių. Tik bendrai sukurta šventė yra tikra“, – įsitikinęs „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas. 

Donato Savicko nuotr.

Ne prie vieno šįmet surengto koncerto, nors ir sunkiai sirgdama, prisidėjo jo dukra, festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė – Sarnackienė. Būtent šių metų pradžioje amžinojo poilsio iškeliavusiai jaunai moteriai atminti dedikuotas šis „Kaunas Jazz“.  

„Kasmet surengiame dešimtis nemokamų ir mokamų koncertų. Per ilgą laiką festivalyje buvo visko – tikrų šypsenų, garsaus juoko, neįtikėtinų iššūkių, neplanuotų pokyčių, skaudžių netekčių. Bet gyvenimas yra džiazas, o džiazas yra gyvenimas. Kuo anksčiau tai pajusime, tuo greičiau pradėsime mėgautis kiekviena jo akimirka“, – sako J. Jučas. 

Daugiau informacijos www.kaunasjazz.lt

Bilietus platina bilietai.lt